Efter över 30 år som hifi-journalist har jag provat och testat det mesta som funnits att testa på marknaden. Jag har besökt en mängd hifi.firmor och gjort reportage, besökt mässor över hela världen och lyssnat på en oräknelig mängd anläggningar och uppsättningar. Jag kan inte hålla räkning på alla tester jag skrivit för High Fidelity, M3, Ljud&Bild samt några artiklar i Soundstage och Connoisseur.

När jag nu kände att jag skrivit av mig det mesta jag hade inom mig, ville jag istället försöka förmedla de godbitar jag hittat till andra och startade Ljudombudet. Det visar sig att det finns mycket som är riktigt bra och inte så mycket som är direkt dåligt numera. Så kan man diskutera om saker och ting är värda sitt pris, men det är en helt annan femma. Men, det finns ett fåtal märken som verkligen gör skillnad, som har det där lilla extra som gör att musiken får mer själ, mer nerv och mer energi – och verkligen är värda vartenda öre.

Ett par av dessa märken har vi fått förmånen att representera i Sverige, Danmark och Finland (Grandinote och Aries Cerat) och ett i Sverige (Bergmann Audio). Dessutom har vi den stora glädjen att i samarbete med den danske distributören av Luxman, Interceptor Nordic, även kunna representera  Luxman i Sverige. Det tillkommer med största sannolikhet ytterligare ett par märken framöver.

Förutom Luxman, som säljs via utvalda hifi-butiker, säljs dessa märken exklusivt direkt från Ljudombudet. Med små tillverkningsvolymer är det inga lagervaror utan apparaterna byggs först vid beställning. Leveranstiderna varierar beroende på märke. Vi har dock demoprodukter hemma och ute i landet som kan avnjutas hos oss eller varför inte hemma hos dig? I samarbete med ett par andra showroom finns det även möjligheter att lyssna även i Mellansverige och Stockholmstrakten. Kontakta Ljudombudet@gmail.com så finner vi den bästa lösningen.

Vi kan även erbjuda några övriga märken som återförsäljare, den portföljen håller på att byggas upp enligt samma kriterium – det ska vara högklassiga och prisvärda produkter som gör verklig skillnad! Kontakta oss, så får du veta mer.

Sven Bilén
Ljudombudet AB

 

 

 

Close Menu