Aries Cerat är något så exotiskt som ett hifi-märke från Cypern. Firman grundades 2010 av Stavros Danos, som skapat sig ett välförtjänt rykte som superkonstruktör. Det handlar om rör och horn, men inte vilka rör eller horn som helst. Stavros tar inga genvägar, vilket man direkt kan se på hans konstruktioner. Och inte minst höra! 
Var beredd på ett par månaders leveranstid, det är kö och en begränsad byggkapacitet. Dyrt och exotiskt, men bland det – om inte det – mest välljudande du överhuvudtaget kan få inom hifi idag.

Grandinote kommer från Italien. Magnetosolid kallar Max Magri sin patenterade konstruktionsprincip, som handlar om att han bygger som om det vore en rörförstärkare men realiserar det hela med transistorer. Det betyder – och det hörs! – att man får det bästa av två världar. Den som hört Grandinote tvivlar inte, det här är känsla, upplösning, tredimensionalitet och pondus på en och samma gång. Musikaliteten är helt enastående. 

Bergmann Audio är en dansk skivspelartillverkare som specialiserat sig på luftlagring. Men det är inte bara tonarmen som är luftlagrad utan även skivtallriken. Bergmann har löst luftlagringen på ett ytterst elegant sätt och skivspelarna och armarna spelar minst lika bra som de ser ut. Och det säger inte så lite.

Vi hjälper till med att distribuera anrika Luxman i Sverige i samarbete med distributören Interceptor Nordic. Märket är en sann klassiker inom hifi och är känt för såväl ypperligt ljud som ypperlig byggkvalitet. Luxman hittar du i utvalda hifi-butiker. Kontakta oss för närmare info. 

Close Menu